• Poll.

  Gisteren ben ik in amusant gezelschap naar het Sportpaleis getrokken om alginds het uitreiken van Prijzen voor Onnozele en Minder Onnozele prestaties. ShizzleB moest vanwege Malaria of iets soortgelijks in extremis afhaken, Big Buys was een ideale stand-in.

  De timing was strak: Fons, met beeldig coiffure, en Steffi vergezelden mij in de sardinentrip richting Sportpaleis, Cleiren en Dorien kwamen vlak voor het begin aan en Big Buys kuierde op zijn dooie gemak van parking 5 (euro). Helaas hadden ik en Big Buys als genodigden zitplaatsen, de rest kon staan. Dat wij niet meteen op het lumineuze idee kwamen die tickets even door te geven stoorde me wel wat, maar weldra waren we weer verenigd op een matig gevuld middenplein.

  Het begon een beetje flauw. Lien van de Kelder mag de loodgieterij hier gerust eens in orde komen maken om daarna desgewenst op avances in te gaan, maar van presenteren kent ze geen lor. Een stem die hart en ziel doorboort, in slechte zin dan. Gelukkig was er Guy Mortier die kennelijk goed gepreserveerd wordt. Bart Callaert kwam wat moppen vertellen over hollanders, Herman Brusselmans was grappiger in een filmpje en gebruikte zesmaal het woord “witverlies”. Nic Balthazar wist te verrassen door zijn nominatie kort te aanvaarden. Maaike Cafmeyer wist een hilarische versie van één of ander vergeten songfestivallied te brengen. Compleet over the top.

  Na de pauze kwam dan het moment suprême, ofte: een van de~. CPeX stampte het podium op, Sylvain “de neger” Aertbeliën had enkele surprises in petto. Een bleke Kurt Cobain, die op Ebay stond, gaf het beste van zichzelf en een al even bleke Lien van de Kelder wist de bruid te spelen van die neger. Reden? Het is een neger. “Rehab” werd er losjes doorgejaagd, klassieker “vinde gij mijn gat” werd luidruchtig geapprecieerd en net als bij de vorige passage was er “Highway to Hell”.

  Voor de rest: gelach met een estafettestok, Guy Verhofstadt en Tsjeven, de totale afgang van Herman Schuermans, Axelle Red, Hooverphonic (met ravissante Geike), Monza en Milow die een liedje kwamen zingen (“sic” bij die laatste). Tom Lenaerts wist een vechtpartij met Freddy de Kerpel op de nipper te vermijden, Erik van Looy was zijn sympathieke zelf. De ontboezemingen van Lien van de Kelder kwamen 2 seconden in beeld: Wim Helsen had iets meer geluk. Of zo deed het filmpje ons geloven.

  De rit huiswaarts was dankzij strakke keuzes én een Saab kort en goed, de avond lang en geslaagd.

  1 reactie bij “Poll.”

  1. Big Buys - 13:56 zegt March 4th, 2008 - #

   Laten we ook de niet-aflatende humor van ons gezelschap in de analen neerschrijven en vermelden dat ‘Rehab’ (ja, van Winehouse) gespeeld werd op de tonen van ‘Smoke on the Water’.

  Maak een gepaste opmerking