• Düne & vrienden

  Gisteren was dankzij Big Buys (big up!) de tweede dag van de week dat één mijner favoriete groepen ten dans speelde. Waar Do Make Say Think Leuven en zijn trommelvliezen nog kapot speelde, was het gisteren de beurt aan het fotografencollectief wannabes om een gedeeltelijk arty avondje te organiseren met groepen van differentiërend allooi.

  Nog net op tijd om de laatste noten van Sleepingdog op te vangen was het in feite vooral genieten van de sfeer en het schoone volk (v). Ook Ansatz der Maschine kon niet zo lang boeien waardoor de edele kunst van het tooghangen tot hoofdzakelijke bezigheid kon opklimmen. Toen Tomàn de gitaren ter hande nam, kwamen ook J. en S. van het gezelschap genieten: de Vlaamsche Mogwai speelde een korte strakke set, al werd er af en toe wel eens met drumstokjes gesmeten. All part of the Act!

  De klemtoon veranderde net als de locatie naar een breder podium. Het doek ging eraf en Turner Cody kon het binnendruppelende publiek aangenaam verrassen met bluesy rock. Blijft echter in het midden of hij zonder die véél te strakke broek een lagere stem zou hebben. De bassist van Herman Düne kon er in ieder geval wel wat van, en bewees dat ook toen het Herman Düne-collectief (minus één) zelf van jetje gaf. We konden heerlijk dichtbij schuifelen en de baardharen van David Ivar zowaar téllen, of wat lachen met zijn komische dansmoves. Feit is en blijft dat het er meteen goed op zat: nummers als “I’d Rather Walk than Run” en “Not on Top” klinken op een album misschien wat zuiverder én voorzien van vrouwelijke backing vocals, het live karakter heeft nog altijd een charme die zijn gelijke niet kent. Herman mocht gerust nog een uurtje langer spelen, helaas was de tijd snel om.

  Net op tijd om het beste te missen kwam de rest van ons gezelschap aan om te genieten van electrogeweldenaars Olivier Koletzki en Felix da H. Wel leuk voor een tijdje, maar het was duidelijk dat we meer voor de optredens dan voor het feestje waren gekomen.

  Ook aangenaam: volle fietsbanden, géén tegenwind op weg naar huis én de liefde die in de lucht hing. Allez allez!

  2 reacties bij “Düne & vrienden”

  1. Big Buys - 16:36 zegt May 12th, 2007 - #

   Waren ze maar geen 16…

  2. Big Buys - 15:21 zegt May 13th, 2007 - #

   Mijn versie van het concertverslag vind je op http://www.kwadratuur.be/nieuws.php?id=348 dat uiteraard iets minder leuk geschreven is.

  Maak een gepaste opmerking