• Zeilsletjes.nl(-de)

  Het plan van Ice T en Big Buys was simpel doch geniaal: vijf dagen chill zeilen op het Veerse Meer in Zeeland, Nederland. De voorbereiding was minimalistisch: het bootje was geboekt (het geld storten was echter niet gelukt) en het vervoer was gepland. Enkele uren voor het geplande tijdstip vertrokken we dan dinsdagnamiddag met de fiets naar Berchem-station, kochten daar de nodige tickets en werden op de trein meteen geconfronteerd met Nederlandsheid. Het werd er in Roosendaal niet beter op: gedomineerd door de NS (drie treinen op een perron was even meer dan we aankonden), aangesproken met “Strange country, he?” (met een Hollands accent, het duurde even voor Ice T besefte dat het hier om een Euraziatische taal ging), maar Holy Homeboys geven nooit op.
  Een half uurtje later dan voorzien kwamen we aan in Goes en vonden we de weg naar Kamperland ondanks de hilarische poging tot hulp van een vrouw. Ze stak haar linkerarm omhoog en zei “Je gaat naar rechts, ja, dit is rechts hé?”.

  Big Buys zeilt

  We waren op de trein al gewaarschuwd dat alle campings rond Kamperland vol zaten, maar Holy Homeboys geven nooit op. Toen we rond half tien ‘s avonds de eerste camping bezochten, bleken de onheilsberichten te kloppen. Op de derde camping (22u30) kregen we van een bewoonster de tip ons gewoon neer te planten tussen de andere tenten en de volgende dag naar de receptie te gaan om alles te fixen. De situatie zou ons uiteindelijk 3 nachten gratis kamperen opleveren.

  Ons tentje stond net op, we hadden net gedouched en Big Buys moest pissen. Er is een bosje aan de overkant en het is donker… Nog voor het touwtje van m’n broek losgeknoopt is, schijnen er twee zaklampen op mij. “Nou, u gaat toch niet wildplassen?” “-Euh…” Ik heb me er dan maar uitgepraat en ben legaal gaan zeiken.

  De eerste zeildag, lesdag. Weinig wind, weinig woorden, het werd ons bijna té chill. “Overstag”, “onderstag”, “aan”, “onder” en “boven de wind”, het zei Big Buys allemaal even weinig, maar de elementaire skillz waren aanwezig en dit volstond om de volgende dag alleen op pad te gaan. Alles ging naar wens, we zijn even aangemeerd in het pittoreske Veere en wilden dan via een alternatieve route terugvaren naar de aanlegsteiger. Jammer genoeg ging de route niet rond een eiland, zoals gedacht, maar was het een arm van het meer. We konden dus helemaal terug (tegen de wind in peddelen) en kwamen om 20u30 aan.

  Ice T zeilt

  Na nog wat lekker gegeten te hebben en een Leffe gedegusteerd te hebben, kon dan de helse nachtrust aanvatten. Een stevig gebonk weerklonk over de camping. Gelukkig maakte de ochtend alles goed, toen zes (6!) knappe (ja, alle zes) meisjes hun tent met Duitse efficiëntie verhuisden tot naast de onze. De volgende ochtend was minstens even mooi, toen ze allemaal in bikini voor hun tent paradeerden. De nadelen werden die avond duidelijk, toen er zich een troep Nederlandse kerels rond hun tent verzamelden om hen te versieren. Wat mislukte. Na enkele uren.

  De resterende dagen trok de wind aan en konden we ultrastrak zeilen (en zwemmen) onder een brandende zon. Manoeuvres werden uitgevoerd met een ongeziene souplesse en het hoogstaande teamwork vertaalde zich ook in de genadeloze efficiëntie waarmee niet zeilgerelateerde taken werden uitgevoerd. Vermoedelijk hoogtepunt was toch het bezoek van Special K en Suicide S op zaterdag. Dit bezoek bleef ook niet zonder gevolgen: tussen ons en de windsurf-community komt het vermoedelijk nooit meer goed en de onkantelbaarheid van zeilboottype ‘Valk’ is niet langer een zekerheid.

  Ice T zeilt

  Zondag was het regenweer spelbreker en werd de tocht naar huis iets vroeger dan gepland aangevat. Met een pot confituur en talrijke bonnetjes voor gratis koffie konden we nog twee geflipte West-Vlaamse campingbewoners gelukkig maken. Ons werk was af.

  9 reacties bij “Zeilsletjes.nl(-de)”

  1. ShizzleB - 12:00 zegt August 15th, 2006 - #

   Zalig geschreven :)

   Suicide S, sinds ze in Libanon is geweest?

   Ik krijg ergens spijt dat ik niet mee ben geweest …

  2. Big Buys - 14:41 zegt August 15th, 2006 - #

   Suicide S leek me vrij toepasselijk voor iemand die uit Libanon geëvacueerd wordt en enkele weken later vrijwillig naar Syrië vertrekt.

  3. Steven - 15:08 zegt August 15th, 2006 - #

   Server niet gevonden
   Firefox kan de server op http://www.zeilsletjes.nl niet vinden.

   daar gaat de geloofwaardigheid 😉

   mooi verslag

  4. Notorious W.I.M. - 15:16 zegt August 15th, 2006 - #

   Inderdaad. Leve Duitsland!

  5. Ice T - 20:05 zegt August 15th, 2006 - #

   Dit verslag is ook helemaal niet bedoeld als reclame om meer homeboys mee te krijgen op toekomstige zeiltrips. Dat moet je vooral niet denken!

  6. ShizzleB - 11:41 zegt August 16th, 2006 - #

   Volgende trip gaat naar het Westen, weg van Duitsland! Gaan West-Vlaanderen! GAAN

  7. Ice T - 19:03 zegt August 17th, 2006 - #

   Ik ben volop bezig met de ontwikkeling van de zeiltripstick (water- en zoutbestendig!)

  8. Big Buys - 18:29 zegt August 18th, 2006 - #

   En kan die stick dan ook overstag?

  9. Notorious W.I.M. - 01:10 zegt August 19th, 2006 - #

   a. “Die van mij doet dat in ieder geval nooit”
   b. “Aan die van mij kan ik tevens een zeil vastbinden”
   c. “Den draad Harry. Den draad.”

  Maak een gepaste opmerking